augustus 2020 

Lieve lezers, 

Vakanties worden verplaatst of misschien wel in zijn geheel geannuleerd, het blijft een bizar jaar. Mijn  baan (welke ik naast het ceremonieel spreken deed)  is opgezegd en dat is heel jammer, dan heb je even tijd nodig om je te herpakken. Gelukkig heb ik het ceremonieel spreken nog wat mij veel energie geeft. 

Plannen voor 2021 worden gemaakt,  ik ben trots om een volgende stap te mogen zetten. In deze coronatijd hoop ik dat ik voor nog meer aanstaande bruidsparen de ceremonie mag gaan begeleiden op hun grote dag. Naast ceremonieel spreker ben ik nu ook te vinden onder 

De Twentse Trouwambtenaar

14 aug 2020 , wat was het een prachtige dag, zonnetje, niet al te warm…. 

Ik had de grote eer om mijn bonuszoon en schoondochter in de echt te verbinden. Wat vond ik het spannend…  We hebben de liefde gevierd die dag en mooie herinneringen gemaakt. Voor alle ouders wiens kinderen nog in het huwelijk gaan treden de komende tijd, geniet van de dag. Er is niets mooiers dan je kind gelukkig zien ! 

Tijdens het toeleven naar deze prachtige dag heb ik afscheid moeten nemen van een dierbare vriend, natuurlijk is het dan fijn dat je zijn gezin kunt ondersteunen bij de afscheidsceremonie. Dat is het mooiste van mijn werk, Je kunt iets betekenen voor je medemens in rouw en in trouw. Ik hoop van ganser harte dat ik dit nog een paar jaar mag blijven doen…. 

Ik wens u allen nog een paar mooie nazomerweken toe en blijf gezond !


juni 2020 

Het is nog steeds een lastige tijd, huwelijken worden afgezegd of verplaatst. Maar soms kiest een bruidspaar er voor in afgeslankte vorm het huwelijk toch door te laten gaan…. Een lastig besluit als je je trouwdag groots had voorgesteld maar eigenlijk ook niet nog een jaar wil wachten om verder te bouwen aan je toekomstdromen.  Ik sta niet graag in de schoenen van het bruidspaar die deze moeilijke beslissingen moeten nemen.  

Voor de uitvaartceremonie is er wat lucht, nu er op kleine schaal wel weer een mogelijkheid is om met een kopje koffie af te sluiten,  ook al is het met max 30 personen. Het is in ieder geval beter dan wanneer je op de parkeerplaats elkaar gedag moet gaan zeggen. 

Onlangs is een tante van mij overleden en hoe moeilijk is het dan om niet even je eigen familie een troost knuffel te mogen geven ? Maar tegelijkertijd realiseer ik mij dat ik in de luxe positie ben dat ik  de ceremonie mag begeleiden en zodoende de familie toch tot steun kan zijn.  Een afscheid waar je met een goed gevoel op kunt terug kijken draagt toch bij in een belangrijk deel van de rouwverwerking. 

Het belangrijkste is dat we ons blijven houden aan de RIVM regels en dat we met elkaar er het beste van gaan maken. Hoe moeilijk sommige beslissingen ook zijn om te nemen. 

Blijf gezond ! 


maart 2020 

 

Beste mensen, 

We leven in een rare en onwerkelijke tijd, voor een ieder zijn dit zorgelijke weken. 

Bruidsparen die hun trouwdag moeten gaan uitstellen en dat is natuurlijk heel vervelend, wie weet voor hoe lang … 

Ik leef mee met al die mensen die in deze tijd afscheid hebben moeten nemen van een dierbare.

Een uitvaart doe je maar 1x  en dan komt deze dag er zo vreselijk anders uit te zien dan dat je misschien gedacht had. 

Geen persoonlijke condoleances mogen ontvangen en definitief afscheid nemen in een hele kleine kring, juist in deze periode heb je elkaar zo hard nodig, elke knuffel of handdruk bied troost. 

Ondertussen dringt het door hoe belangrijk het is om afstand te houden en niet onnodig uw huis te verlaten. Maar wat is dit moeilijk. 

Voor mij als ZZP-er zijn het ook onzekere weken, maanden, maar het belangrijkste vind ik om deze periode goed door te komen en om daarna samen weer de schouders eronder te zetten. 

Ik wens u allen veel kracht toe om deze moeilijke periode draagbaar te maken. 

Lieve groeten, 

Gonnie 


febr 2020

1 jaar Gonnie Ceremonieelspreker ………………………. 

Nog 2 weken en dan bestaat Gonnie Ceremonieel Spreken alweer 1 jaar. 

Een jaar waarin ik vele mooie, leuke en interessante nieuwe mensen heb ontmoet. Sommigen van u in verdrietige situaties maar gaande weg de gesprekken was er ook altijd weer een lach die mooie en waardevolle herinneringen naar boven bracht.  In de gesprekken die er volgden was het vertrouwen in mij belangrijk, en dat gaf u mij. 

Ook de prachtige gesprekken met a.s. bruidsparen, sommigen van u hadden alles al tot op de minuut geregisseerd, anderen hadden alleen een datum. Er waren gesprekken waar de hoofdtoon het geluk was, maar soms ook het verdriet dat een dierbare “hun” dag niet meer mag meemaken.  

Dit alles bij elkaar maakt het ceremonieel spreken zo prachtig op beide fronten. 

Met trots kan ik zeggen dat mijn sprong in het diepe om als zzp-er aan de slag te gaan tot nu toe zeer goed bevalt.

Voor informatie mbt het ceremonieel spreken kunt u mij altijd een mail sturen.


December 2019, Blog 4 

De afgelopen maanden zijn druk geweest, inspiratievol dat zeker, en zijn we trotse opa en (bonus) oma geworden van kleinzoon Jan , wat een verrijking aan ons leven. 

Wat gaat de tijd toch snel, het is alweer december, de kerstboom staat en het kerstdiner is samengesteld, gezellige dagen. Ik hoop natuurlijk dat er onder u a.s. bruidsparen zijn die zich gaan verloven met de kerst ( oude tijden herleven ). Dan nodig ik u graag uit om inspiratie op te doen op de bruidsbeurs in Delden op  zondag 19 januari, u zult mij daar ook zien en wie weet maken we dan even kennis met elkaar. kijk voor meer informatie op de website www.deweijenborg.nl/bruidsinspiratiebeurs

 

Mijn gedachten zijn bij de nabestaanden die het afgelopen jaar hun dierbare hebben verloren. Zij gaan een moeilijke tijd tegemoet. Ik wens dat ze omringd worden door familie en vrienden en dat hun liefde deze dagen het voor hen iets lichter maakt. 

Voor het nieuwe jaar heb ik weer inspiratie opgedaan die ik de komende weken/ maanden ga uitwerken. Wordt vervolgd . 

Ik wens u allen hele fijne feestdagen toe en voor het nieuwe jaar wens ik u alle goeds toe ! 


September 2019 Blog  3

 

Het is alweer september, de R alweer in de maand.

Yes Yes Yes ; Mijn eerste huwelijks ceremonie  is een feit, wat een feestje om het te mogen doen. In het gezellige Den Bosch. Twee stralende  bruiden, sfeervolle  live muziek in de stadstheatertuin die door de familie  prachtig was aangekleed met overal verse bloemen, een plaatje.

Nu nog een kruiwagen om ergens een gemeente binnen te komen om deze passie vaker te mogen doen. Maar dat is werkelijk een hoge stenen muur waar je tegen aan loopt.  Er zijn natuurlijk verschillende mogelijkheden om te trouwen op de plek waaren doorwie je wilt, neem gerust contact met mij op zodat ik je daarin kan adviseren. Nu maar hopen op as bruidsparen die in de zomermaanden een huwelijksaanzoek hebben gedaan/ gehad.

Daarnaast heb ik ook een aantal families bij mogen staan bij het afscheid van een dierbare. Een andere emotie maar ook heel bijzonder om te mogen doen.  Afscheid nemen doe je maar 1x en dan moet het goed zijn. De meeste nabestaanden kiezen ervoor om zelf de plechtigheid in te vullen, maar het is zo fijn om een familie hierin bij te staan die dat liever niet zelf willen doen.

Ik ben de zomermaanden wel doorgekomen met verschillende opdrachten en ga nu zelf genieten van een vakantie, we hopen deze maand opa en (bonus)oma te worden,  Spannend maar ook heel bijzonder.

Tot mijn volgende Blog


juli 2019 

 

Voor de meesten onder ons is de vakantie aangebroken en liggen jullie lekker luierend aan het strand en of ben je cultuur aan het snuiven. Misschien lig je  na te denken hoe je je partner ten huwelijk gaat vragen en brand de ring in je (zwem)broekzak. Hoe dan ook ik hoop dat jullie allemaal genieten van je welverdiende vakantie. 

Voor mij is het een tijd om alle netwerkcontact uit te breiden, concrete afspraken maken en jawel info opvragen voor een stand  op  een bruidsbeurs. 

De afgelopen weken heb ik ook voorbesprekingen gedaan, het is goed dat mensen nadenken over hun laatste  afscheid  en deze bespreekbaar maken met hun naasten. Als ik dan een uitvaartceremonie mag uitvoeren voelt  het bijzonder. ik heb tenslotte emotionele gesprekken gehad in de intieme sfeer thuis en hiermee hoop ik dat ik net dat stukje extra rust kunt geven. Ik hoor dan ook vaak “Fijn dat ik het geregeld heb, daar hoef ik niet meer over na te denken. Ik kan dat gedeelte los laten”. 

De balans tussen rouw en trouw is voor mij heel belangrijk. Het is daarom super fijn dat ik mag uitkijken naar een huwelijk in Den Bosch volgende maand. En het is helemaal bijzonder wanneer je wordt gevraagd om de huwelijksplechtigheid te gaan doen van onze  jongste (pleeg)zoon en schoondochter. Hoe mooi is dat …. Liefde in de lucht. Heerlijk toch. 

Tussen de bedrijven door probeer ik zeker met Robert te gaan genieten van een mooie zomer en het leven te vieren.  Dat moet u ook doen !

 

Fijne zomer gewenst ! 

 

Tot mijn volgende blog 


mei   2019 

 

Ik ben nu bijna 3 maanden “onderweg” als ZZP-er en wat een mooie maanden. 

In maart ben ik  gestart met de cursus succesvol van start bij het ROZ, wat een inspirerende mensen en voor mij zoveel nieuws. 

Het netwerken is begonnen en wat brengt mij  dit veel …. Zoveel leuke mensen ontmoet met allemaal een nieuwe onderneming, allemaal zitten we in hetzelfde schuitje met dezelfde vraag; durven we het aan ? 

Sommigen van ons  wagen de sprong in het diepe. Anderen wachten nog even af. Het is best spannend om naar netwerk bijeenkomsten te gaan als startende ondernemer.  Bij binnenkomst wordt me gevraagd of ik wil pitchen … ehhhh jjjjjjaaaaaa ? Geen idee wat me te wachten staat maar vooruit met de geit, wie a zegt moet ook b zeggen. 

Ik maak gelijk kennis met Natasja van Boomuitvaartverzorging, geheel toevallig trouwens. Een prettige kennismaking , en dan komt de eerste pitcher……… op het podium in 1 minuut vertellen wie je bent en wat je doet….. een makkie lijkt……. Maar probeer het maar eens in 1 minuut vertellen waar je zo enthousiast over bent, minuutje is zo voorbij….. Ik zit met rode wangen en een droge mond ….. Voor mij vanavond (gelukkig)  nog geen pitch beurt,  zo twents als ik ben kijk ik liever eerst de kat uit de boom. . Voor mij wel de kans om zoveel mogelijk mensen aan de jas trekken en visite kaartjes uitdelen. Het is maar goed dat ik er veel bij me heb. 

Ondertussen ben ik door In Pace DELA “ingehuurd” om uitvaarten uit te voeren. Zo kom ik er weer tussen, wat fijn om dit weer te kunnen gaan doen, best wel spannend weer een eerste uitvaart maar het is allemaal goed verlopen. Familie tevreden en ik helemaal. 

Ondertussen bezig met van alles en nog wat, er komt veel op me af maar jeetje mina wat krijg ik er veel energie van.

Een prachtige locatie bezocht om ceremoniële huwelijken te kunnen gaan sluiten of het geregistreerd partnerschap een feestelijk tintje te geven, we gaan er met elkaar naar kijken wat zijn hier de mogelijkheden etc , nu denkt u natuurlijk waar is hier ….. het blijft nog even geheim , we onthullen deze locatie als alles rond is… nog even geduld, maar als je  voor volgend jaar een mooie locatie zoekt ….. is dat het wachten beslist even waard, of als je niet wil wachten neem dan contact met mij op. 

Ondertussen zijn de flyers klaar ( met dank aan Robert), ik ben erg tevreden met het resultaat, nu kan ik verder “de boer” op , ik kom nu met iets binnen. 

De Cursus succesvol van start heb ik deze week afgesloten, dank je wel Chantal Joldersma… er zijn mooie contacten ontstaan en ben ik er van overtuigd dat u binnenkort in mijn volgende blog daar meer over kunt lezen. 

Groeten en tot mijn volgende blog 

Gonnie